Actividades de emprendemento
Taller Lego Serious Play (LSP)
LSP, é unha metodoloxía para o desenvolvemento e a transformación organizacional, baseada no uso das pezas de LEGO®, e deseñada para desenvolver competencias que permitan innovar e mellorar o desempeño coa exploración e a xestión de problemas e desafíos en tempo real.
Isto non só foi un curso de formación para os/as docentes, senón máis ben una experiencia de aprendizaxe a través dun proceso de «Estratexia en Tiempo Real».
O propósito da formación no método LEGO® SERIOUS PLAY® é cambiar o formato tradicional das clases, con pouca participación, a un modelo onde exista unha participación do 100%.
Isto provoca, máis ideas/comprensión, máis participación e máis compromiso activo por parte do alumnado. Por iso, las lexendarias fichas de LEGO, son hoxe una “peza” clave nos procesos de inmersión en gamificación debido ao cada vez máis recoñecido papel que ten o xogo na aprendizaxe.
Visita Mega
Alumnado de 1º y 2º de Química y Salud Ambiental en la visita al museo MEGA de la fábrica de hijos de Rivera.
Tras hacer un recorrido por la historia de la cerveza, y por la historia de la familia RIVERA, entramos en la zona de materias primas, una de las zonas que más nos gustó. En ella se pudo oler, tocar y probar algunos de los ingredientes que se utilizan en la elaboración de la cerveza.
Son cinco los ingredientes necesarios para la elaboración.
Agua: el agua de A Coruña es blanca y presenta una composición ideal para la elaboración de los estilos de cervezas, sobre todo los de baja fermentación.
Lúpulo: de esta planta trepadora de la familia de las cannabáceas, se emplea su flor. Es la que da amargor, actúa como conservante y facilita la digestibilidad. Desde hace años utilizan lúpulo gallego.
Malta, cebada y levadura son los últimos ingredientes que se necesitan para elaborar la cerveza.
En el corazón de la fábrica se encuentra la Sala de Cocimiento, donde trabajan los maestros cerveceros para crear desde el primer mosto de cerveza hasta el producto final. Es una sala preciosa en la que hay unos murales de cerámica temáticos sobre la cerveza, creados por Ángel Atienza, exfutbolista del Real Madrid.
Desde una pasarela se puede ver cómo envasan los trabajadores el producto final, ya sea en botella, barril o latas.
Visita Evega y Paniagua
O alumnado dos grupos de 1º e 2º de Operación de Laboratorio realizaron unha visita ás instalación da estación de viticultura e enloxía de Galicia (EVEGA) e a fábrica de Paniagua.
Nestas instalación coñeceron de primeria man os laboratorios de análise, aparataxe de vangarda, e liñas de traballo como a caracterización enolóxica das castes autóctonas, comportamento de patróns, ou a adopción de novas tecnoloxías en produción.
Así como, o mantemento da tradicionalidade de receitas familiares na elaboración, ao tempo que se aposta polo desenvolvemento de novos productos.
Estas actividades están enmarcadas no proxecto de Aulas de Emprendemento 2024 no que o noso centro participa.